Sedna Herstelacademie

Sedna Herstelacademie

Heb je een intensieve tijd achter de rug? Voel je je afgesneden van jezelf en van wat het leven zinvol maakt en kleur geeft?

Verlang je ernaar weer te durven dromen? Om je potentie en het plezier daarin te herontdekken?

Als je verder wilt kijken dan je symptomen en meer wilt dan alleen praktische oplossingen, dan is het aanbod van de Herstelacademie misschien iets voor jou.

De Herstelacademie is een plek om tot jezelf te komen, op avontuur te gaan en je eigen pad te ontdekken. We bieden ruimte voor groei aan mensen in een herstelproces, zoals na een ontwrichtende ervaring of een periode van psychische problemen. Je kunt weer gaan voelen dat je er toe doet en dat je mogelijkheden hebt.

Aanbod Herstelacademie

trainingen & cursussen

Bij de Herstelacademie kun je meedoen aan verschillende trainingen en cursussen, waar je in groepen kunt oriënteren op herstel. Wil je meedoen? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek! Je kunt je ook eerst opgeven voor een training. 

Tot de zomervakantie zijn er nog een aantal losse workshops te volgen. Tijdens de eerste drie weken van de zomervakantie – van 24 juli t/m 11 augustus – hebben we Summer School bij de Herstelacademie, en is er volop gelegenheid om aan workshops mee te doen.

In de eerste week na de zomervakantie, van 4 t/m 9 september 2023, hebben we weer introductieweek bij de Herstelacademie als start van ons najaarsprogramma. 

De Herstelacademie is een plek om tot jezelf te komen

Fouten maken mag

Improvisatietheater
13.30 - 16.00
vrijdag 7 juli

Spelen met beeldtaal

vrijdagochtend 7 en 21 juli
10.00 - 12.00
los te volgen

Kom In Balans

Labyrint lopen
13.30 - 15.00
vrijdagochtend 14 juli

Herstelgroepen

Bij de Herstelacademie kun je meedoen aan verschillende herstelgroepen, waar je ervaringen uit kunt wisselen en elkaar kunt ondersteunen, of samen iets beoefenen, zoals bij de maandagochtend QiGong of de zaterdagochtend groep Art Journaling. Wil je meedoen? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek! Je kunt je ook eerst opgeven voor een herstelgroep.

Zelf een herstelgroep beginnen of als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de herstelacademie?

Deze trainingen geven een basis:

Herstelgericht begeleiden MIDDAG

5x donderdag
13.30 - 16.00
1 juni t/m 6 juli

Herstelgericht begeleiden OCHTEND

3x donderdagochtend
9.30 - 12.00
1 juni t/m 6 juli

Er is ruimte voor initiatieven bij de Herstelacademie. Dit is vrijwilligerswerk. Hiervoor zoeken we mensen die:

  • Zelf een herstelverhaal hebben.
  • Al goed bekend zijn met de herstelvisie en met herstelgericht begeleiden, of zich daarin willen laten trainen.
  • Enthousiast zijn over de herstelvisie: hier echt achter kunnen staan en de meerwaarde ervan zien.
  • Bereid zijn tot en tijd hebben voor intervisie.

Heb je zin om een groep te starten waarin je samen met anderen op ontdekkingstocht gaat, wil je je laten verrassen door wat in een groep gebeurt en lijkt het je fijn om van elkaar te leren en groeien? Voel je dan van harte welkom! Wil je vooral ervaring opdoen of een methode inzetten die je hebt geleerd, maar niet specifiek herstelondersteunend werken? Dan zijn de Community Events misschien iets voor je. Hiervoor is geen extra training nodig. Voor meer info daarover kun je mailen naar: verhuur@edanz.nl.