Herstelacademie | Training Herstelgericht Begeleiden OCHTEND

Herstel gaat over het vinden van een nieuwe balans na ontwrichtende ervaringen. Een intense periode kan veel overhoop halen. Relaties, werk, het eigen zelfbeeld, een gevoel van zin en betekenis kunnen wegvallen. Soms is het ook nodig om in het reine te komen met dingen die niet meer gaan, zoals werk dat veel voor je betekende.

Bij herstelgerichte begeleiding ligt de focus op het opbouwen van een nieuwe toekomst en leren leven met kwetsbaarheid. Herstel is niet gericht op het behalen van doelen. Er is vrije ruimte: ruimte om de innerlijke vrijheid te ontwikkelen om je eigen proces vorm te geven. Het uitwisselen van ervaringen, jezelf leren dragen en gelijkwaardigheid zijn daar belangrijke factoren in.

In de training Herstelgericht Begeleiden leer je om deze vrije ruimte te faciliteren. Je leert je eigen levenservaring in te zetten en om zelfhulp te begeleiden. Je krijgt inzicht in het verschil tussen oplossingsgericht en krachtgericht werken en oefent met het ondersteunen van het proces waarin mensen zichzelf gaan dragen. In de training maken we daarvoor een verbinding met herstel, nondualiteit en lichaamsgerichte methodes.

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten die een samenhangend geheel vormen.
1 Herstel en ervaringskennis: intro in de methodiek van herstel en inzet van je eigen ervaringskennis.
2 Vrije ruimte
3 Presentie
4 Dialoogruimte begeleiden
5 Integratie

Voor wie?
Je kunt meedoen als je een basis hebt in het begeleiden van mensen, door opleiding en/of (vrijwilligers)werk. Je hebt zelf een herstelverhaal en bent bereid om dat te delen met andere. Je hebt ook één of meerdere trainingen bij Sedna Herstelacademie gedaan waarbij het uitwisselen van ervaringen een grote rol speelt.

Heb je zin om een groep te starten waarin je samen met anderen op ontdekkingstocht gaat, je wil laten verrassen door wat in een groep gebeurt, van elkaar wil leren en groeien? Voel je dan van harte welkom!

Voorafgaand aan de training hebben we even contact om te checken of de training bij je past.

Alternatief
Gaat het je vooral om het opdoen van ervaring met coachen / trainen of het in de wereld zetten van een methode die je hebt geleerd? Dan zijn de community events misschien passender voor je. Die worden gegeven door startende trainers/begeleiders, in eerste instantie als vrijwilliger. Hiervoor hoef je geen (voorbereidende) training te volgen. Meer info via verhuur@edanz.nl.

Voorbereiding
Voorafgaand aan de training krijg je thuiswerkopdrachten. Ook krijg je de meeste theorie van tevoren thuis gestuurd om te lezen. Zo kunnen we praktisch en ervaringsgericht werken tijdens de bijeenkomsten.

Praktisch
5 bijeenkomsten van 2,5 uur op donderdag ochtend van 9.30 – 12.00 uur, start op 1 juni 2023

1 | 1 juni
2 | 8 juni
—— 15 juni vrije week —-
3 | 22 juni
4 | 29 juni
5 | 6 juli

Trainers: Marlous Langeland en Nynke van der Hoek

Mee doen?
Je kunt je hier opgeven voor deze training

Contact:
nynkevanderhoek@pm.me

Datum

01-06-2023
Verlopen!

Tijd

09:30 - 12:00

Meer info

Aanmelden OCHTEND
Sedna Herstelacademie

Docent

Sedna Herstelacademie
Email
edanzherstelacademie@gmail.com
Website
Sedna Herstelacademie bij Edanz

Een herstelacademie biedt ruimte voor je eigen ontwikkeling, voor experiment en voor onderzoek naar jezelf. Er zijn geen pasklare antwoorden: je verkent zelf welke richting jij nu op wilt, wat belangrijk voor je is en wat je ondersteunt. De benadering is positief en gericht op het ontwikkelen van veerkracht en onderlinge ondersteuning.