Home Events (Archive) - Edanz Agenda Nieuw: Meditatie Support Groep
meditatie support groep

Nieuw: Meditatie Support Groep

Deze groep biedt een veilige en laagdrempelige plek om meditatie te verkennen. Kom zoals je bent, alles is goed en welkom.

– Om de week op de woensdagavond van 19-20u, startend op woensdag 1 mei!
– Roulerende “gastdocent”. Ook jij bent welkom om een meditatie te begeleiden!
– In groepsverband verschillende soorten meditaties verkennen.
– Door de community, voor de community. Alle niveaus zijn welkom.
– Bijdrage van €5 per persoon die achteraf bij de bar wordt betaald.
– Voor en na de meditatie kan je in onze fijne woonkamer setting een hapje eten, je ervaringen delen, gezellig een kopje thee drinken. Er is hier een plek voor jou!
– Leer nieuwe mensen kennen met gedeelde interesses. Bouw samen iets op!

Interesse om ook eens een meditatie te begeleiden? Of wil je je aansluiten bij het meditatie team? Stuur een mailtje naar events@edanz.nl. Je hoeft geen ervaring te hebben! Oefenen mag bij ons, fouten maken ook. We creëren samen een veilige plek om te ontdekken.


Gastdocent woensdag 29 mei: Mirjam Dijkhuis – dansmeditatie

Datum

29-05-2024

Tijd

19:00 - 20:00

Locatie

Studio 9

Docent

Lars Sanders

Mijn spirituele reis begon ooit toen ik als brave christelijke jongeman bij de drogisterij een yoga dvd tegenkwam, en toen ongemakkelijk, alsof ik onkuise blaadjes in mijn mandje had, zenuwachtig en druk om me heen kijkend naar de kassa liep. Zo'n 15 jaar en veel tussenstations later studeer ik Boeddhisme bij een Lama die ook aan boksen doet. In plaats van daar heel veel over te vertellen wil ik graag een gedicht van Hermann Hesse gebruiken om mijn reis en mijn visie te illustreren, in mijn eigen eigenzinnige vertaling: "Het hart moet bij iedere levensroep bereid zijn om afscheid te nemen en opnieuw te beginnen. Zich dapper en zonder spijt storten op andere, nieuwe dingen. Elk nieuw beginnen dat ons beschermt en helpt leven, heeft zijn eigen magie. Blijmoedig moeten we alle stadia doorlopen, en nergens aan blijven hangen als aan een vaderland of een inmiddels ouderwets idee. Het universum wil ons niet beperken en benauwen met regels en rituelen, maar ons stadium na stadium opener en grenzelozer maken. Want nauwelijks thuisgekomen en genoeglijk ingeburgerd, of er dreigt verslapping. Alleen wie steeds weer bereid is te vertrekken en door te reizen, kan zich aan de onderdrukkende verlamming ontrukken."