Home Events (Archive) - Edanz Agenda Vrouwencirkel “Verzachten in je lichaam” (drieluik)

Vrouwencirkel “Verzachten in je lichaam” (drieluik)

In de eerste van deze 3 vrouwencirkels gaan we verzachten in ons lichaam.

“Dat wat zich verzacht, wint aan kracht” hoorde ik ooit, en dat raakte me meteen. Want ik ken het zo goed om te verharden en me stoerder voor te doen dan ik ben. Vanuit mijn mannelijke energie dingen voor elkaar te willen krijgen. En steeds meer leer ik dat mijn wijsheid, als vrouw, juist in de verzachting van mijn lichaam zit. In me openen voor het leven dat door me heen wil stromen en ontvangen wat er naar me toe komt.

Ons lichaam is de poort naar onze levenslust en levensvreugde. Juist voor ons vrouwen is ons lichaam ons belangrijkste instrument. Ze draagt zoveel wijsheid in zich en ze wil ons zo graag van dienst zijn met al haar gevoeligheid. En ze heeft veiligheid nodig om zich hierin te openen. Daarom gaan we in de bedding van het samenzijn met andere vrouwen voelen hoe het nu in ons lichaam is. Waar het leeft en stroomt én wat ze je wil vertellen over haar behoeftes en verlangens.

We gaan dansen, ademen en stil worden om de taal van ons lichaam te verstaan. We gaan onze zintuigen activeren om de subtiliteit van onze sensaties op te merken. We gaan ruimte geven aan alles wat ze op dit moment ervaart en kenbaar wil maken. Dat kan vreugde zijn maar wellicht ook oude pijn die (onbewust) in je lichaam opgeslagen ligt en er naar verlangt om bevrijd te worden. Er hoeft niets en er mag heel veel. De intentie is om te verzachten naar jezelf en je thuis te gaan voelen in je eigen lichaam, precies zoals het nu is.

Weet je welkom om in je lichaam te zakken en te voelen hoeveel liefde er door je heen stroomt als je je veilig weet, ontspant en verzacht. Aanmelden kan door me een berichtje te sturen op avelien@delevensgenieter.nl. En als je nog vragen hebt kun je me altijd even bellen op 06-25538655

De kosten zijn €35,00. Het is de eerste workshop van een driedelige serie. De volgende data zijn 12 juni over “Je stem en het spreken van je waarheid” en 26 juni over “Verbinding en intimiteit”. Je kunt ze los van elkaar volgen. Als je aan alle drie de cirkels meedoet betaal je €90,00. Meer informatie vind je op https://delevensgenieter.nl/vrouwencirkels.html

 

Datum

29-05-2024

Tijd

09:30 - 12:30

Locatie

Studio 10

Docent

Avelien Jansen

Ik ben Avelien en ik inspireer vrouwen om van zichzelf en hun leven te genieten. Dat doe ik als coach en trainer en ik werk vooral lichaamsgericht en met expressie geven aan wat er in je leeft. Dans, stembevrijding en de laatste jaren komen daar ook steeds meer tantrische oefeningen bij en heb ik ervaring opgedaan met de taoïstische visie op onze seksuele energie. En in al die vormen ervaar ik dat het gaat over jezelf volledig welkom heten zoals je bent en Ja zeggen tegen alles wat je ervaart. Jij doet er toe. En alles wat er in jou leeft doet er toe. Tantra word snel geassocieerd met seks maar voor mij gaat het vooral over dat je het leven volledig toelaat en ervaart. Dat je in je lichaam aanwezig bent en voelt wat iets met je doet. En daar uiting aan geeft als dat nodig is. En ja, dat is incl. je seksuele energie, een sterke kracht in onszelf die we vaak onderdrukken. Net als woede, verdriet en schaamte. En hoe bevrijdend het is om te ervaren als echt alles er mag zijn.