Home Events (Archive) - Edanz Agenda Stembevrijding Workshop Tweeluik Stemexpressie: Spanning en ontspanning
Harm Jan Prins Stemexpressie

Tweeluik Stemexpressie: Spanning en ontspanning

Soms vinden we het spannend om ons te uiten. Spreken in het openbaar, ons uitspreken als iets niet goed voelt of überhaupt om onze stem te laten horen. De spanning kan ons er dan van weerhouden te doen wat we willen. Stemexpressie kan je helpen hiermee om te gaan. Hoe kunnen we spreken en klinken zonder ons door onzekerheid of spanning te laten remmen?

De spanning heeft een reden. Het wil ons beschermen tegen oordelen en andere negatieve reacties. Ooit was dat misschien ook nodig. De spanning mag er dus ook zijn, het heeft goede intenties. Wat gebeurt er als we de spanning mee laten klinken? Bij stemexpressie klinken we wat er is, dus als er spanning is, klinken we spanning! En juist dat kan ruimte geven, en ontspanning. Het maakt ons klinken meer bezielt.

Vaak is die spanning er ook onbewust, we hebben het zelf niet altijd door. Dan kan het helpen te leren voelen hoe het ook anders kan. Leren hoe ontspanning voelt. En hoe je ontspannen je stem kunt laten horen. Hoe je ruimte in kunt geven aan je stem, zonder deze onder spanning te zetten.

In de veilige context van dit tweeluik gaan we oefenen met spanning en ontspanning.

Wanneer: 27 februari en 12 maart; 19:30-22:00 uur Prijs € 40,-

Meer info en opgave: https://harmjanprins.nl/spanning-en-ontspanning/

Datum

12-03-2024
Verlopen!

Tijd

19:30 - 22:00

Bijdrage

€40,00

Docent

Harm Jan Prins
Harm Jan Prins
Website
https://harmjanprins.nl/overmij