Training herstelacademie | Mindful verbonden: Project moestuin

Hier kun je je direct aanmelden voor deze training

In de natuur werken planten, dieren en de aarde met elkaar samen om tot een gezond evenwicht te komen. Hierin is ruimte voor en behoefte aan diversiteit. Als mensen kunnen we daar veel van leren. Velen van ons hebben geleerd dat het beter is om onafhankelijk zijn, op onze grenzen te letten en niet teveel van anderen nodig te hebben. Maar we hebben elkaar nodig om te kunnen bestaan.

Eén van de meest betekenisvolle en helende dingen die je voor jezelf kunt doen is je inzetten voor iets dat groter is dan jijzelf en om deel uit te maken van een community, vanuit je eigen waarden, inspiratie en talenten.

Hoe organiseer je dat zo voor jezelf dat een leefomgeving ontstaat waarin je tot bloei kunt komen? Dat gaan we onderzoeken in Mindful Verbonden. Met sociale permacultuur als basis verkennen we wat we kunnen leren van de natuur, van ecosystemen, om voor onszelf zo’n leefomgeving te creëren.

Permacultuur staat bekend als een systeem voor tuin en landbouw. Het is meer dan dat. Permacultuur is een vorm van ecologisch ontwerp dat naar de natuur kijkt als een model voor het ontwerpen van ‘heilzame relaties’. Dezelfde uitgangspunten en ontwerpmethodes helpen sociale netwerken om een plek te vormen voor heilzame relaties.

Wat gaan we doen?
We leren over en oefenen met uitgangspunten en ontwerpmethodes uit permacultuur. Deze geven richting aan hoe, wanneer, waar en welke stappen te zetten om je eigen ideale leefomgeving te creëren. Dit zijn speelse en verdiepende oefeningen die een nieuwe manier van verbinden ondersteunen.
Meditaties helpen om toegang tot het deel van jezelf te krijgen waarin dieper contact met jezelf en anderen mogelijk is.
We nemen het geleerde het dagelijks leven in, in beweging in contact met andere mensen, door samen een klein moestuinproject op te zetten.


Praktisch

Dinsdag 25 oktober – 20 december | 9 Bijeenkomsten van 13.30 – 16.00 uur | Alle trainingen bij de Herstelacademie zijn kosteloos.

1 – 25 oktober
2 – 1 november
3 – 8 november
4 – 15 november
5 – 22 november
6 – 29 november
7 – 6 december
8 – 13 december
9 – 20 december

 

Ben je nieuw bij de Herstelacademie dan hebben we een kort kennismakingsgesprek voorafgaand aan deelname, om elkaar vast wat te leren kennen. Een kennismakingsafspraak maken kan hier.

Trainers: Sarah Lewis en Nynke van der Hoek

Je kunt je hier opgeven voor deze training

 

Datum

25-10-2022

Tijd

13:30 - 16:00
Categorie
Sedna Herstelacademie

Docent

Sedna Herstelacademie
Email
edanzherstelacademie@gmail.com
Website
Sedna Herstelacademie bij Edanz

Voor veel mensen is het lastig om een weg te vinden in de huidige drukke en veeleisende samenleving. Ontwrichtende ervaringen zoals psychische problemen, ziekte, grote veranderingen of een disbalans in je fundament kunnen hier nog een schepje bovenop doen. Ze kunnen ervoor zorgen dat we het contact met onze eigen krachtbronnen verliezen. Ben jij het contact met je eigen krachtbronnen kwijt? Of heb je dat contact misschien nooit goed opgebouwd? Vaak ontstaat dan behoefte aan herstel; een heroriëntatie op wat belangrijk is, in een positieve ontwikkeling komen en een nieuwe balans vinden. Een herstelacademie biedt ruimte voor je eigen ontwikkeling, voor experiment en voor onderzoek naar jezelf. Er zijn geen pasklare antwoorden: je verkent zelf welke richting jij nu op wilt, wat belangrijk voor je is en wat je ondersteunt. De benadering is positief en gericht op het ontwikkelen van veerkracht en onderlinge ondersteuning. We gebruiken diverse werkvormen, van ademhalingsoefeningen tot creatieve oefeningen, geleide meditaties tot werken met symboliek en verbeelding, uitwisseling tot bewegingsoefeningen uit tai-chi, yoga of Qigong.