TAO Yoga/Meditatie

De Tao Yoga/Meditatie is in de loop van 50 jaar door Jan Errit ontwikkeld vanuit yoga scholingen door Meesters en leraren in binnen en buitenland. De lessen worden gekenmerkt door een speelse, dynamische en op de wijsheid van het lichaam georiënteerde vorm van omgaan met jezelf, de ander en je omgeving. De nadruk ligt hierbij op een liefdevolle manier van observeren van wie je bent in essentie en niet wie je denkt te zijn of wat anderen willen dat je zou moeten zijn!

Een proces van zelfactualisatie, zelfrealisatie en zelfmanagement dus!

Vrijdagen : 10:00-11:00
Per keer : 12,50
Series van 10 keer : 100,-


Tao Yoga/Meditation

Tao Yoga en Tao Meditation have been developed since 1970 by Jan Errit from Yoga schools and the teachings of masters from the Netherlands, Japan, China, India and Tibet. The PlayShops are characterised by a playful and dynamic way of dealing with yourself, others and the environment, based on the Ecology of Mind, Body and Spirit. The focus is on a loving way of observing who you are in essence, instead of what you think you are, or what others want you to be. A process of Self actualisation, Self-realisation and Self-management.

Fridays : 10:00-11:00
Price : 12,50
Series of 10x : 100,-

Datum

08-03-2024

Tijd

10:00 - 11:00

Docent

Jan Errit de Vries
Jan Errit de Vries
Telefoon
+31 6 41676948
Email
tao-dolphin@hotmail.com

Jan Errit 'EartHeart' de Vries (1946) Jan Errit studeerde LichamelijkeOefeningen Sport in Groningen daarna Onderwijs-, Humanistische, Transpersoonlijke en Klinische Psychologie a n de Rijksuniversiteit Groningen. In de 70er jaren introduceerde hij in ons land de non-competitieve Groene Spelen en de Tao van het rennen: Hardlopen met en naar Hoger Bewust-Zin. Sinds 1972 is hij in de ban van Tao,Tao sme, T'ai Chi, Yoga en Meditatie. Zijn Tao-meesters zijn Gia- fu Feng (1919-1985, www.eheart.com), Chung Liang Al Huang(www.livingtao.org), Djie Han Thung, en de sinoloog prof. Dr Kristofer (Rik) Schipper (1934-2021, ni.wikipedia.org/wiki/Kristofer_Schipper). Hij assisteerde Gia-fu Feng in Europa, de V.S., Australië en Nieuw Zeeland. In 1977 laat hij de martiale kant van Tai Chi achter zich en ontwikkelt een non-martiale T'ai Chi dans die hij T'ai Chi Tao noemt. De meest markante vorm waarin dit tot uitdrukking is gekomen is het 'Tai Chi Tao Dierenlied', een gedanst poëziealbumgedicht uit kinder-T'ai Chi. Ook volgde hij yoga-scholingen bij Japanse, Chinese, Nederlandse, Indiase en Tibetaanse leraren. Hierop gebaseerd zijn in de loop van 50 jaar door Jan Errit Tao Yoga enTao Meditatie ontwikkeld. Deze vorm wordt gekenmerkt door een speelse, dynamische en op de wijsheid van het lichaam georiënteerde vorm van omgaan met jezelf, de ander, en je omgeving. In 1985 richtte hij Tao-Dolphin-Connection-Holland op een organisatie die onderwatergeboortes, Tao- en Dolfijnen bewustzijn verbindt met Transpersoonlike Groei. Sinds 1995 organiseert hij dolfijne(n) reizen naar krachtplekken op de wereld. NB! : binnenkort Dolphin TAO Travels naar Terschelling. Aparte flyer op aanvraag. Van 1987 tot 2011 was hij verbonden aan de Universiteit en de Hanze Hogeschool Groningen als docent T'ai Chi Tao, Tao Yoga, Tao Inner Sport en deTao van het Rennen. Van 1989 t/m 2005 speelde Jan Errit als acteur / Tao-danser in diverse theatervoorstellingen o.a. in/op Grand Theater (Gr), Noorderzon, Oerol en 'Het Verborgen Rijk van Ming' (Hortus Haren). Hij is vader van 7 kinderen, waarvan de laatste drie onder water geboren zijn. Jan Errit geeft cursussen en PlayShops, retreats in Groningen, Haren,Amsterdam, Nijmegen, Arnhem, Utrecht, Lunteren, Terschelling. Hij heeft een privé praktijk: 'Woe Wei', in Haren en Amsterdam. Hij heeft o.a. de opleiding tot I-Ting therapeut bij I Tjing Meester Gerben Hellinga gevolgd (www.gerbenhellinga.com). En is de Dans van Yin &Yang en de 8 Transformaties aan het ont-wikkelen. Daarnaast werkt hij als trainer-coach voor het bedrijfsleven. Sinds 2021 volgt hij wekelijks de Healing TAO lessen van Senior Teacher HT, Fransje Bannenberg in Amsterdam