Home Events (Archive) - Edanz Agenda Tantric Moments – Nemen en Toestaan Dynamiek (verdieping)

Tantric Moments – Nemen en Toestaan Dynamiek (verdieping)

Wat is jouw behoefte? Hoe zou je willen worden aangeraakt of benaderd? Hoe zou jij de ander willen aanraken of benaderen? Met welke intentie zou je aangeraakt willen worden? Vanuit welke rol zou je iemand eens willen benaderen? Zou je omhelst willen worden alsof verorberd door een hongerige leeuw? Of wil je je in diepe dienstbaarheid overgeven aan de wensen van de ander? Zou je iemand willen koesteren met perfect ouderlijke liefde? Wil je aanbeden worden als een goddelijke entiteit?

In deze avond gaan we vooral experimenteren met de eigen behoefte om anderen aan te raken en het het toestaan van aanraking zoals de ander wenst. Uiteraard staan je eigen wensen en GRENZEN centraal, evenals de vraag “Voor wie is dit?”.

Wat is het verschil in ervaring wanneer je aangeraakt wordt omdat jij hierin vraagt of omdat de ander jou op dit moment graag wilt aanraken? Hoe is het om je over te geven aan een aanraking, binnen jouw aangegeven grenzen, wetende dat elke aanraking die je ontvangt precies uit de impuls en wens van de ander komt? Hoe is het om dat toe te staan, om dat te ervaren? Deze dynamiek zullen we onderzoeken deze avond.

Een tweede laag van het onderzoek is de intentie of context waarin de gewenste interactie plaatsvindt. Het zou kunnen dat de eerste laag al rijk genoeg is om te onderzoeken, dat is geheel ok. Voor uitbreiding en verdieping is er ook de mogelijkheid om te experimenteren met hoe je de ander wilt aanraken en hoe je wilt dat de ander dit ontvangt. Hierbij is de onderzoeksvraag of dit zowel voor ontvanger van de ervaring als degene die de aanraking toestaat verschil maakt. Hoe je aanraakt kan gedefinieerd worden door allerlei praktische randvoorwaarden. Hoe snel, hoe intens, hoe lang, met welk lichaamsdeel bijvoorbeeld. Definiëring van hoe kan verder verdiept worden door middel van een intentie. Wil je van de ander bijvoorbeeld overgave in het toestaan? Misschien wil je juist wel met baldadigheid of speelse weerstand ontvangen worden. Of wil jij zelf vanuit een bepaalde intentie aanraken? Bijvoorbeeld koesterend, aanbiddend, explorerend / nieuwsgierig, bazig, spelend.

De intentie is om een onderzoekende, spelende en ontspannende avond in te gaan. Kom je met ons spelen?

Nectar

— TANTRIC MOMENTS ALGEMENE TEKST —

Een avond om te verbinden, in eerste instantie met jezelf.

We onderzoeken samen hoe we relateren tot het leven. We gebruiken daarvoor ervaringsgerichte oefeningen, waarbij de oriëntatie ligt op het fysieke lichaam, de emoties, de geest en de spirituele ervaring. De oefeningen helpen, d.m.v. reflectie, om inzicht en bewustzijn te brengen op gebieden waar jij jezelf misschien minder goed kent. Dit bewustzijn en de liefdevolle aanwezigheid naar jouw eigen én elkaars ervaring, maakt vaak heling mogelijk.

Deze Westerse vorm van tantra wordt ook wel ‘zijnsgeoriënteerde tantra’ genoemd. De drempel van deze stijl is veilig en toegankelijk. We blijven gekleed en de focus is niet op seksuele uitwisseling of energie. We brengen ons bewustzijn naar onze eigen ervaring en oefenen in authentieke gevoelens van vitaliteit, verbinding, intimiteit en zelfontdekking.

Daar waar Tantra in veel stromingen lijkt te gaan over de (seksuele) dynamiek en interactie tussen verschillende sekse, gaat Tantric moments voor ons veel meer over het verenigen van tegenovergestelde (polaire) aspecten in jezelf. De interactie met de ander zetten we in als spiegel om daarin inzicht te geven. Onderzoekend ontdek je dat er een unieke diepgang te vinden is in interactie met mensen van iedere identiteit, seksuele oriëntatie of leeftijd.

Ongeveer 80% van de deelnemers komt zelfstandig. Vind je het spannend om met verschillende mensen te werken, dan kun je iemand meebrengen waarmee jij je veilig en prettig voelt. Deze partner hoeft niet jouw liefdespartner te zijn. Belangrijk is dat jullie de intentie hebben om elkaar, liefdevol te ondersteunen en beter te leren kennen.

Wij zien uit naar bijzondere avonden met jullie,
Het Tantric Moments Team

PRAKTISCH
Vrijdags 19:30-22:30 – Inloop v.a. 19:00
Draag comfortabele kleding. Gedurende de avond blijven we gekleed.

TICKETS
https://hipsy.nl/shop/50183-tantric-moments-nemen-en-toestaan-dynamiek-verdieping-nectar
– We hanteren een maximum van 19 deelnemers. Om deze reden is het gewenst dat je van tevoren een ticket koopt.
– Als het evenement niet uitverkocht is, dan kun je tickets aan de deur kopen.
– Je hoeft jouw ticket niet uit te printen, we controleren jouw naam aan de deur.
– Kom je vaker, dan kun je een strippenkaart kopen. Je koopt dan 5 of 10 strippen van te voren voor respectievelijk €70,- of €140,-, dit kan op www.tantricmoments.nl/winkel. Nadat je jouw bestelling geplaatst hebt volgt een bevestigingsmail, het is belangrijk dat je die volledig leest. Dit zijn de annuleringsvoorwaarden.

VRAGEN of meer INFORMATIE (Wanda)
info@tantricmoments.nl of 050.2340030 (ook Whatsapp: +3150.2340030)

VOOR ALS JE VOOR DE EERSTE KEER KOMT
Lees voordat je een ticket koopt de ‘spelregels’: www.tantricmoments.nl/spelregels. Mocht je je hier niet in kunnen vinden, dan is dit evenement niet voor jou.

Datum

12-04-2024
Verlopen!

Tijd

19:30 - 22:30

Meer info

Tickets

Docent

Tantric Moments
Telefoon
0502340030
Email
info@tantricmoments.nl
Website
www.tantricmoments.nl

Wij zijn een divers team van fascilitatoren. We komen regelmatig samen, en geven elkaar feedback, samen groeien we in deze setting, en zorgen voor een goede kwaliteit van onze workshops.