Home Events (Archive) - Edanz Agenda Tantric Moments – Dance

Tantric Moments – Dance

Laten we het leven vieren met een tantrisch dansfeest waar je heerlijk met jezelf en elkaar kunt dansen, spelen, ontmoeten, afstemmen, vertrouwen, leren en genieten.

Ontdekken en ervaren hoe jij je beweegt in jouw wereld. Hoe trouw je bent aan je eigen grenzen en verlangens, én hoe je de verbinding met de ander aangaat. Durf je je te tonen zoals je je werkelijk voelt? Vrolijk of verveeld, wellustig of verlegen, onderdanig of dominant?

Al dansend het mannelijke en het vrouwelijke onderzoeken, het leiden en volgen, bewegen en bewogen worden, overgave en controle, intimiteit……

Dansen brengt je ook altijd in het moment. Als je al je verwachtingen en aannames loslaat, kun je je steeds weer laten verrassen door wat er ontstaat.

Tantrisch dansen kenmerkt zich onder andere doordat je een deel van de tijd een blinddoek draagt. Tijdens de workshop wordt dit per oefening aangegeven. In het vrij dansen kun je zelf kiezen of je al dan niet een blinddoek wilt dragen.

(Dans)ervaring is niet nodig, weet je welkom

Tot dans,
Donate, Debbie en Margriet

PRAKTISCH
Vrijdags: 20:00-23.00 – Inloop vanaf 19.30
Om 20.00 uur beginnen we met de workshop (deur dicht), daarna tot 23.00 uur vrij dansen.
De hele avond staat er thee en water klaar en kun je genieten van zoete en frisse lekkere hapjes.
Graag zelf zorgen voor een fris lijf (liefst geen/weinig parfum/luchtjes gebruiken) en schone, gemakkelijke kleding, eventueel een extra shirt meenemen.

BIJDRAGE:
€ 15,00 per persoon (cash only), € 12,00 met kaart (€ 60 voor nieuwe kaart, cash only)
(Let op: De reguliere ‘Tantric Moments’ gebruikt een ander kaartsysteem)

VRIJE INLOOP
Je hoeft je van tevoren niet aan te melden, kom wanneer het jou past.

Meer informatie of inschrijven voor de nieuwsbrief?
tantricdancemoments@hotmail.com

💕 💃 💕 💃 💕 💃 💕

 

— TANTRIC MOMENTS ALGEMENE TEKST —

Een avond om te verbinden met het leven, in eerste instantie met jezelf, daarna met jouw omgeving en de mensen om je heen.

We onderzoeken samen hoe we relateren tot het leven. We gebruiken daarvoor ervaringsgerichte oefeningen, waarbij de oriëntatie ligt op het fysieke lichaam, de emoties, de geest en de spirituele ervaring. De oefeningen helpen, d.m.v. reflectie, om inzicht en bewustzijn te brengen op gebieden waar jij jezelf misschien minder goed kent. Dit bewustzijn en de liefdevolle aanwezigheid naar jouw eigen én elkaars ervaring, maakt vaak heling mogelijk.

Deze Westerse vorm van tantra wordt ook wel ‘zijnsgeoriënteerde tantra’ genoemd. Deze stijl is veilig en toegankelijk. We blijven gekleed en de focus is niet op seksuele uitwisseling of energie. We brengen ons bewustzijn naar onze eigen ervaring en oefenen in authentieke gevoelens van vitaliteit, verbinding, intimiteit en zelfontdekking.

Daar waar Westerse Tantra vaak lijkt te gaan over de (seksuele) dynamiek en interactie tussen verschillende sekse, gaat tantra voor ons veel meer over het verenigen van tegenovergestelde (polaire) aspecten in jezelf. De interactie met de ander zetten we in als spiegel om daarin inzicht te geven. Onderzoekend ontdek je dat er een unieke diepgang te vinden is in de interactie met mensen van iedere identiteit, seksuele oriëntatie of leeftijd.

Ongeveer 80% van de deelnemers komt zelfstandig. Vind je het spannend om met verschillende mensen te werken, dan kun je iemand meebrengen waarmee jij je veilig en prettig voelt. Deze partner hoeft niet jouw liefdespartner te zijn. Belangrijk is dat jullie de intentie hebben om elkaar, liefdevol te ondersteunen en beter te leren kennen.

Wij zien uit naar bijzondere avonden met jullie,
Het Tantric Moments Team

Donate, Debbie en Margriet

Datum

05-04-2024
Verlopen!

Tijd

20:00 - 23:00

Bijdrage

€15,00

Meer info

Meer Lezen

Locatie

Studio 10

Docent

Tantric Moments Dance