Taking your body back – After sexual abuse

Je lichaam is van jou. Je mag je ermee verbinden. Dat klinkt simpel, maar als je seksueel onveilige situaties hebt gekend is het niet zo voor de hand liggend. Niet gek, want het primaire deel van je brein dat zich als eerste ontwikkelt zorgt ervoor dat je tijdens gevaarlijke, traumatische momenten reflexmatig handelt en je spieren aanspant om in actie te kunnen komen. Je vecht, vlucht of bevriest. Veel slachtoffers bevriezen tijdens seksueel misbruik. Als dit gebeurt, dissocieer je je van jezelf om de hevigheid van de situatie minder te voelen en de situatie aan te kunnen. Het lijkt wel alsof je boven jezelf en het moment zweeft waardoor je niet echt bij je lichaam, gedachten en emoties komt. Een automatische reactie in het moment, maar minder prettig als je het in meer of mindere mate toepast in je (normale) seks- en liefdesleven. Want dan ga je op de automatische piloot, pleasen, je beschikbaar stellen zonder er werkelijk met je hoofd of hart bij te zijn of misschien juist blokkeren waardoor het niet lukt om een gezonde liefdevolle of seksuele situatie aan te gaan. En het vervelende is dat je het van jezelf soms niet eens door hebt.

Tijd om er aandacht aan te besteden. Je verdient beter en het kan mooier. Die relatie met jezelf. Met Emotinal Freedom Techniques (EFT) kan de lading worden ontkracht van hersengebieden die (ten onrechte) alert worden op het moment dat je met intimiteit geconfronteerd wordt. Hierdoor zal je in het dagelijks leven lichamelijk en emotioneel gezonder reageren.

Tijdens de vier groepssessies gaan we vanuit ontspanning en veiligheid zakken in de heling en doen we een EFT-tappingsessie op de lichamelijke en emotionele blokkades die ontstaan zijn. Met respect voor onszelf en respect voor de ander: er wordt niets geforceerd. Eft kan in plaats van EMDR of aanvullend naast EMDR worden ingezet bij trauma (en alledaagse situaties om emoties te transformeren) en levert gevoelens van ontspanning en bezieling op, ondanks dat je met het thema bezig bent.

Praktische info:

* Meld je je aan voor 28 augustus of tijdens de open week, dan ontvang je 10% korting.

* Bijdrage: 27,50,- per keer
* Inloop: 15 min. voor aanvang in zaal 3

Datum

10-10-2022

Tijd

10:00 - 12:00
Suzanne Iwema

Docent

Suzanne Iwema
Telefoon
0612517446+
Email
info@suzanneiwema.nl
Website
https://suzanneiwema.nl/

Suzanne Iwema is Healer en Toegepast Psycholoog en alleenstaande moeder van twee kinderen Haar geluksapp met maandelijkse reflectieoefeningen en uitdagende challenges kun je installeren via gelukspijler.passion.io Meer info op www.suzanneiwema.nl of lees over het 12-Weekse programma: www.suzaneiwema.nl/vier-pijlers-van-geluk Gespecialiseerd in: Traumabehandeling en EFT Moeder/kindspiegeling Energetische behandelingen Positieve Psychologie