Moving forward – after dealing with abortion

Kiezen om afscheid te nemen van je kindje is een ingrijpende, tegenstrijdige en soms eenzame ervaring. Een ervaring die je waarschijnlijk vooral alleen hebt moeten doorstaan. Misschien herken je bij jezelf gevoelens van schaamte of schuld en de neiging om je ervaring geheim te houden, weg te drukken of te willen vergeten. Maar dat heelt je niet.
Belangrijk is dat je je keuze een plekje geeft en rust en vergeving ervaart in de situatie. Dat kan.
Je kunt je kindje bestaansrecht geven. Je bent moeder geworden en dat heeft je in beweging gebracht. Ook als jullie elkaar hebben losgelaten. Door ernaar te kijken zeg je ´ja´ tegen je volledige zijn en die van je kindje. Maar met aandacht en liefde naar de gebeurtenis kijken kan lastig zijn.Ik nodig je daarom van harte uit om iets te delen en de zwaarte van de situatie eraf te halen met behulp van Emotioneel Freedom Techniques (EFT).

Tijdens de vier bijeenkomsten focussen we iedere keer op een ander aspect binnen het thema en doen we een EFT-tappingsessie op de lichamelijke en emotionele blokkades die ontstaan zijn. Die gaan we doorvoelen in begeleide oefening en er is ruimte om met elkaar te delen, inzichten en herkenning te vinden. Met respect voor onszelf en respect voor de ander.

EFT is een evidence-based methode vanuit de Chinese Geneeskunde om emoties, stress en trauma met behulp van acupressuurpunten om te zetten. Het kan aanvullend of in plaats van EMDR worden ingezet als traumabehandeling. Door te tappen op de acupressuurpunten in combinatie met het herhalen van de zinnen die ik afgestemd op jullie situatie uitspreek, kunnen de overactieve, getraumatiseerde hersengebieden ontladen en teruggaan naar een normale staat van zijn. Je zal dan merken dat je in het dagelijks leven andere gedachten en emoties rondom het verleden gaat ervaren en meer rust voelt in situaties die je doen denken aan jouw ervaring van destijds.

Misschien denk je, hoe kan dat met die zinnen, want iedere ervaring is toch anders? Dat klopt. En toch, zelfs als je situatie verschilt van die van een ander zijn er op een diepere laag overeenkomsten te vinden. Soms sla je een zin over. Maar de praktijk leert dat de eft-sessie altijd klopt, ook voor jou.

Praktische info:
– 4 Sessies:  30 september, 14 oktober, 28 oktober
– Kun je echt niet alle vier keer erbij zijn, mail dan even voor overleg
– Bijdrage: € 27,50 per keer
– Inloop: 15 min. voor aanvang in zaal 5

Datum

14-10-2022

Tijd

10:00 - 12:00

Bijdrage

€27,50
Suzanne Iwema

Docent

Suzanne Iwema
Telefoon
0612517446+
Email
info@suzanneiwema.nl
Website
https://suzanneiwema.nl/

Suzanne Iwema is Healer en Toegepast Psycholoog en alleenstaande moeder van twee kinderen Haar geluksapp met maandelijkse reflectieoefeningen en uitdagende challenges kun je installeren via gelukspijler.passion.io Meer info op www.suzanneiwema.nl of lees over het 12-Weekse programma: www.suzaneiwema.nl/vier-pijlers-van-geluk Gespecialiseerd in: Traumabehandeling en EFT Moeder/kindspiegeling Energetische behandelingen Positieve Psychologie