Module Herstelacademie | Embodiment

Embodiment betekent letterlijk ‘belichaming’. Door de verbinding met je lichaam te versterken en verdiepen, ben je in het dagelijks leven beter bewust van jezelf en hoe het met je gaat. Dit is enorm ondersteunend voor je welzijn – fysiek, mentaal en emotioneel – en zorgt voor meer veerkracht en vitaliteit.

Tijdens de introductieles op dinsdag 4 april van 14.00 – 15.00 uur vertellen we meer over de training en kun je kennismaken met de Sound Healing van Yolanda Blaauw. Opgave voor de introductieles kan hier

Voor veel mensen is het contact met het lichaam op de achtergrond geraakt, en zitten we meer ‘in ons hoofd’. Herstellen naar een gezond balans begint dan met het – via contact met je lichaam en gevoel – leren stilstaan bij jezelf; hoe het echt met je gaat, wat je echt wilt, wie je echt bent, en van daaruit stappen te nemen die voor jou kloppend zijn. Bij de trainingen van de Herstelacademie merken we steeds weer hoezeer het een uitdaging kan zijn om te zakken en contact met onszelf te maken in het hier en nu. De module Embodiment is geheel gewijd aan lichaamsgerichte benaderingen die dit proces ondersteunen.

De training

De module Embodiment bestaat uit drie delen. De rode draad door de gehele module blijft telkens via lichaamsgerichte benaderingen de verbinding met jezelf en je lichaam te verdiepen en van daaruit je eigen pad te ontdekken.

In de eerste vier bijeenkomsten maken we kennis met het concept Embodiment met Nynke van der Hoek en Sarah Lewis. We gaan oefenen met verschillende lichaamsgerichte benaderingen die de verbinding met het lichaam en gevoel bevorderen, waaronder geleide meditatie en Breathwork. Daarbij zal er aandacht zijn voor het wegwijs worden in het meer ervaren via je lichaam; wat kun je zoal tegenkomen en hoe ga je daarmee om?

In het tweede deel gaat Stefanie Kaiser vier bijeenkomsten besteden aan Energy Yoga.
Yoga is één van de meest populaire en meest onderzochte lichaamsgerichte benaderingen, met talloze bewezen gunstige effecten, waaronder stressreductie, verbeterde slaap en een toename in geluk. Energy Yoga ondersteunt je in het beter leren kennen en voelen van je lichaam. Je wordt uitgenodigd om meer vanuit je hart te leven en vaker stil te staan bij wat jou ontspant en plezier brengt. In plaats van met de buitenkant bezig te zijn en te oordelen over hoe je eruit ziet of wat er anders zou moeten, ga je ervaren hoe het is om je van binnen uit met jezelf te verbinden, wat meer balans, rust en veerkracht geeft.

In het derde deel gaat Yolanda Blaauw vier bijeenkomsten besteden aan Sound Healing. Tijdens dit laatste deel van de module duiken we in de diepte van het luisteren. Door Deep Listening te beoefenen worden we telkens meer bewust van wat er in ons lijf speelt en wat ons lijf ons te vertellen heeft. De diepe ontspanning die ontstaat na ontvangst van klanken van o.a Klankschalen, Chimes, Drum en Stemvorken, brengt ons terug naar een staat van harmonie in Lichaam, Geest en Ziel. Het vertrouwen in onze intuïtie wordt versterkt. De stem van ons ware zelf fluistert de antwoorden waar we naar zoeken.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die zichzelf herkent in de uitgangspunten van herstel, waarbij de nadruk ligt op het op eigen wijze en in eigen tempo hervinden van een balans en zingeving in het leven – met of zonder klachten. Of je nu helemaal aan het begin staat van een herstelproces na een moeilijke periode of ontwrichtende ervaring, of je bent toe aan nieuwe uitdagingen waarbij je de ondersteuning van een training kunt gebruiken, je bent van harte welkom om mee te doen.

Meedoen

Heb je interesse om mee te doen? Geef je op voor de introductieles op dinsdag 5 april van 14.00 – 15.00 uur

Heb je al een kennismakingsgesprek gehad, dan kun je hier laten weten dat je mee wilt doen.

Wanneer

De trainingsmodule bestaat uit 12x dinsdagochtend in Studio 5: 19 april t/m 12 juli – 10.00 – 12.30 uur

Blok 1: Nynke & Sarah
di 19 april
di 26 april
***di 3 mei MEIVAKANTIE ***
di 10 mei
di 17 mei

Blok 2: Stefanie
di 24 mei
di 31 mei
di 7 juni
di 14 juni

Blok 3: Yolanda
di 21 juni
di 28 juni
di 5 juli
di 12 juli

Date

19-04-2022
Expired!

Time

10:00 - 12:30
Category
Stefanie Kaiser

Docent

Stefanie Kaiser
Email
stefanie@stefaniekaiser.nl
Website
https://www.stefaniekaiser.nl/

Mede-organisator

Yolanda Blaauw
Yolanda Blaauw
Email
info@soundforsenses.com