Training Herstelacademie | Embodiment

Je kunt je hier direct opgeven voor deze training

Deze training is VOL. Mail naar edanzherstelacademie@gmail.com als je op de reservelijst wil.

Embodiment betekent letterlijk ‘belichaming’. Door de verbinding met je lichaam te versterken en verdiepen, ben je in het dagelijks leven beter bewust van jezelf en hoe het met je gaat. Dit is enorm ondersteunend voor je welzijn – fysiek, mentaal en emotioneel – en zorgt voor meer veerkracht en vitaliteit.

Voor veel mensen is het contact met het lichaam op de achtergrond geraakt, en zitten we meer ‘in ons hoofd’. Herstellen naar een gezond balans begint dan met het – via contact met je lichaam en gevoel – leren stilstaan bij jezelf; hoe het echt met je gaat, wat je echt wilt, wie je echt bent, en van daaruit stappen te nemen die voor jou kloppend zijn. Bij de trainingen van de Herstelacademie merken we steeds weer hoezeer het een uitdaging kan zijn om te zakken en contact met onszelf te maken in het hier en nu. De module Embodiment is geheel gewijd aan lichaamsgerichte benaderingen die dit proces ondersteunen.

De training

De module Embodiment bestaat uit drie delen. De rode draad door de gehele module blijft telkens via lichaamsgerichte benaderingen de verbinding met jezelf en je lichaam te verdiepen en van daaruit je eigen pad te ontdekken.

In de eerste drie bijeenkomsten maken we kennis met het concept Embodiment met Stefanie Kaiser.

Zij gaat daarbij drie bijeenkomsten besteden aan Energy Yoga.
Yoga is één van de meest populaire en meest onderzochte lichaamsgerichte benaderingen, met talloze bewezen gunstige effecten, waaronder stressreductie, verbeterde slaap en een toename in geluk. Energy Yoga ondersteunt je in het beter leren kennen en voelen van je lichaam. Je wordt uitgenodigd om meer vanuit je hart te leven en vaker stil te staan bij wat jou ontspant en plezier brengt. In plaats van met de buitenkant bezig te zijn en te oordelen over hoe je eruit ziet of wat er anders zou moeten, ga je ervaren hoe het is om je van binnen uit met jezelf te verbinden, wat meer balans, rust en veerkracht geeft.

In het tweede deel gaat Yolanda Blaauw drie bijeenkomsten besteden aan Sound Healing. Tijdens dit laatste deel van de module duiken we in de diepte van het luisteren. Door Deep Listening te beoefenen worden we telkens meer bewust van wat er in ons lijf speelt en wat ons lijf ons te vertellen heeft. De diepe ontspanning die ontstaat na ontvangst van klanken van o.a Klankschalen, Chimes, Drum en Stemvorken, brengt ons terug naar een staat van harmonie in Lichaam, Geest en Ziel. Het vertrouwen in onze intuïtie wordt versterkt. De stem van ons ware zelf fluistert de antwoorden waar we naar zoeken.

In het derde deel gaat Helena Igel oefenen met verschillende lichaamsgerichte benaderingen die de verbinding met het lichaam en gevoel bevorderen, waaronder geleide meditatie en Breathwork. Daarbij zal er aandacht zijn voor het wegwijs worden in het meer ervaren via je lichaam; wat kun je zoal tegenkomen en hoe ga je daarmee om?

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die zichzelf herkent in de uitgangspunten van herstel, waarbij de nadruk ligt op het op eigen wijze en in eigen tempo hervinden van een balans en zingeving in het leven – met of zonder klachten. Of je nu helemaal aan het begin staat van een herstelproces na een moeilijke periode of ontwrichtende ervaring, of je bent toe aan nieuwe uitdagingen waarbij je de ondersteuning van een training kunt gebruiken, je bent van harte welkom om mee te doen.

Heb je interesse om mee te doen? Geef je hier direct op 

 


Wanneer

Donderdag 22 september – 24 november
9 x van 10.00 – 12.30 uur

Blok 1: Helena Igel

1 | 22 sept
2 | 29 sept
3 | 6 okt

Blok II: Stefanie Kaiser
4 | 13 okt
* 20 oktober herfstvakantie *
5 | 27 okt
6 | 10 nov

Blok III: Yolanda Blaauw
7 | 17 nov
8 | 24 nov
9 | 1 dec

 

Datum

06-10-2022

Tijd

10:00 - 12:30
Categorie
Sedna Herstelacademie

Docent

Sedna Herstelacademie
Email
edanzherstelacademie@gmail.com
Website
Sedna Herstelacademie bij Edanz

Voor veel mensen is het lastig om een weg te vinden in de huidige drukke en veeleisende samenleving. Ontwrichtende ervaringen zoals psychische problemen, ziekte, grote veranderingen of een disbalans in je fundament kunnen hier nog een schepje bovenop doen. Ze kunnen ervoor zorgen dat we het contact met onze eigen krachtbronnen verliezen. Ben jij het contact met je eigen krachtbronnen kwijt? Of heb je dat contact misschien nooit goed opgebouwd? Vaak ontstaat dan behoefte aan herstel; een heroriëntatie op wat belangrijk is, in een positieve ontwikkeling komen en een nieuwe balans vinden. Een herstelacademie biedt ruimte voor je eigen ontwikkeling, voor experiment en voor onderzoek naar jezelf. Er zijn geen pasklare antwoorden: je verkent zelf welke richting jij nu op wilt, wat belangrijk voor je is en wat je ondersteunt. De benadering is positief en gericht op het ontwikkelen van veerkracht en onderlinge ondersteuning. We gebruiken diverse werkvormen, van ademhalingsoefeningen tot creatieve oefeningen, geleide meditaties tot werken met symboliek en verbeelding, uitwisseling tot bewegingsoefeningen uit tai-chi, yoga of Qigong.