Klankbad

Klankbad

Iedereen kent het effect dat muziek, dat klank, kan hebben op ons als mens. Muziek kan ons emotioneren, het kan ons activeren of juist tot rust brengen. Daarbij gaat het niet alleen om het horen van het geluid. Klank kun je ook voelen met je lijf. Dat is ook het fijne van een klankschaalmassage, je hoort én voelt de verschillende frequenties van de schaal resoneren in je lijf. En juist dat voelen geeft ontspanning.

Dit kan ook met je eigen stem. Door te klinken breng je je eigen lichaam in resonantie. Je stembanden trillen, je lichaam resoneert mee. Als een klankkast van een strijkinstrument. Je kunt jezelf dus een klankbad geven, als een massage van binnenuit. Maar het is ook heerlijk om ondergedompeld te worden in de klanken van anderen. Als een bad van klanken waarin je kunt ontspannen. Op deze avond geven we onszelf én elkaar een weldadig klankbad.

We klinken met onze stem, dat is vrijer dan zingen. Er is geen goed of fout en iedereen kan het. Het is heerlijk om te doen én om te ondergaan.

Wanneer: 18 juni, 19:30-22:00 uur

Meer informatie en opgave: https://harmjanprins.nl/workshop-klankbad/

Datum

18-06-2024

Tijd

19:30 - 22:00