Online ~ Kennismaken met verbindend communiceren

in deze tijd van Corona

Vanuit contact met jezelf in verbinding met de ander

De wereld ziet er al langere tijd heel anders uit dan we gewend waren. We mogen door het Corona virus niet meer in groepen bij elkaar komen, de scholen zijn dicht, veel mensen werken thuis online of het werk is tijdelijk gestopt. Dat kan veel onzekerheid en ook angst veroorzaken. Misschien angst om ziek te worden of dat je dierbaren ziek worden. Angst voor verlies van inkomsten of werk. Ook kan er misschien sneller irritatie ontstaan doordat we thuis dichter op elkaar zitten, wat we normaal niet gewend zijn.

Hoe kun je in deze lastige tijden op een goede manier blijven communiceren?

In deze workshop oefenen we met Verbindend communiceren. De basis voor verbinding met de ander is contact met jezelf. Door bewust te worden van wat je voelt in je lichaam, je gedachten, gevoelens en behoeften krijg je meer zicht op je manier van communiceren en patronen in de communicatie. Je leert milder te zijn naar jezelf en anderen.

Verbindend communiceren is onder meer gebaseerd op het gedachtegoed van Marshall Rosenberg. Dit is een manier van communiceren, waarbij we openstaan voor gevoelens en de onderliggende behoeften in onszelf en anderen. De sleutel is (zelf)compassie.

In deze workshop maak je kennis met verbindend communiceren. We werken met voorbeelden uit de praktijk.

Praktisch:

Datum: dinsdag 2 februari 2020 van 19.30 – 21.30 uur

Geef je van tevoren op: marieke@duijvestijn.nu | 06 42456975 | www.duijvestijn.nu

Datum

02-02-2021
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:30

Bijdrage

€10,00