Introductieweek Herstelacademie | Je hart vinden

Je hart vinden gaat over contact maken met wat wezenlijk voor je is en dat aspect van jezelf voller in het leven te zetten.

Contact maken met wat wezenlijk is kan betekenen dat je op zoek gaat naar een vorm voor hoe je invulling geeft aan werk. Het kan ook betekenen dat je meer aandacht wilt besteden aan relaties, aan een hobby, contact met de natuur of spiritualiteit, of je eigen talenten meer inzetten op een manier die bij je past.

Uiteindelijk gaat het vaak om een kwaliteit van onszelf die meer tot expressie mag komen. Die we meer in contact willen brengen met anderen of de wereld zodat dat aspect verder tot ontwikkeling kan komen. In het begin is het vaak wat vaag. Wanneer we het contact met ons verlangen versterken ontstaat meer helderheid over het pad om hier uitdrukking aan te geven.

In het eerste deel van de training werken we met ervaringsgerichte oefeningen om dieper te gaan voelen. Hoe zou je je willen voelen? Wat zou je meer willen ervaren? Vaak zijn er al momenten waarop we een andere ervaring hebben, al zijn ze klein of schaars. Wat betekent dat voor jou? Welke ontwikkelrichting geeft dat aan?

In het tweede deel verschuift de aandacht naar op een realistische, praktische manier stappen nemen waarbij je jezelf zoveel mogelijk kans geeft op succes. Dat kunnen stappen in de wereld zijn (iets regelen voor jezelf, letterlijk de deur uit gaan en doen) of meer naar binnen toe, door contact te maken met diepere delen van jezelf en een ruimer gewaarzijn. Door een ruimer gewaarzijn wordt het mogelijk om het de wereld anders te ervaren, waardoor je ook een andere groeirichting kunt vinden.

We werken met ‘atomic habits’, de ‘felt sense’, meditatie, symboliek, energie en kennis die helpt om je eigen ontwikkeling beter te begrijpen, waaronder het polyvagaal model (opbouw van je zenuwstelsel) en nondualiteit (ruimer gewaarzijn). Wil je van tevoren iets lezen over deze benaderingen, dan zijn deze boeken aan te raden:

Verankerd in liefde – Deb Dana (polyvagaal model)

I am here – Georgi Johnson (nondualiteit)
of kijk op het youtube channel van Georgi en haar partner, waar ook Nederlandstalige filmpjes op staan: The Nondual Channel

Introductieworkshop:
dinsdag 31 januari van 11.00 – 12.00 uur

Trainers: Sarah Lewis & Nynke van der Hoek

Opgave
Let op: in verband met beperkt plek is het belangrijk dat je je van tevoren opgeeft. Dat kan HIER of via de knop hiernaast (op mobiel naar beneden scrollen).

Datum

31-01-2023

Tijd

11:00 - 12:00
Sedna Herstelacademie

Docent

Sedna Herstelacademie
Email
edanzherstelacademie@gmail.com
Website
Sedna Herstelacademie bij Edanz

Een herstelacademie biedt ruimte voor je eigen ontwikkeling, voor experiment en voor onderzoek naar jezelf. Er zijn geen pasklare antwoorden: je verkent zelf welke richting jij nu op wilt, wat belangrijk voor je is en wat je ondersteunt. De benadering is positief en gericht op het ontwikkelen van veerkracht en onderlinge ondersteuning.

Geef je hier op