Introductieweek Herstelacademie | Introductie Herstelgericht begeleiden

Herstel gaat over het vinden van een nieuwe balans na ontwrichtende ervaringen. Een intense periode kan veel overhoop halen. Relaties, werk, het eigen zelfbeeld, een gevoel van zin en betekenis kunnen wegvallen. Soms is het ook nodig om in het reine te komen met dingen die niet meer gaan, zoals werk dat veel voor je betekende.

Bij herstelgerichte begeleiding ligt de focus op het opbouwen van een nieuwe toekomst en leren leven met kwetsbaarheid. Herstel is niet gericht op het behalen van doelen. Er is vrije ruimte: ruimte om de innerlijke vrijheid te ontwikkelen om je eigen proces vorm te geven. Het uitwisselen van ervaringen, jezelf leren dragen en gelijkwaardigheid zijn daar belangrijke factoren in.

In de training Herstelgericht Begeleiden leer je om deze vrije ruimte te faciliteren. Je leert je eigen levenservaring in te zetten en om zelfhulp te begeleiden. Je krijgt inzicht in het verschil tussen oplossingsgericht en krachtgericht werken en oefent met het ondersteunen van het proces waarin mensen zichzelf gaan dragen. In de training maken we daarvoor een verbinding met herstel, nondualiteit en lichaamsgerichte methodes.

De training bestaat uit vier bijeenkomsten die een samenhangend geheel vormen.
1 Herstel en ervaringskennis: intro in de methodiek van herstel en inzet van je eigen ervaringskennis.
2 Open luisteren en open aanwezig zijn: vrije ruimte en deep listening
3 Krachtgericht begeleiden en ruimer gewaarzijn (nondualiteit)
4 Dialoogruimte begeleiden: praktijkbijeenkomst

Voor wie?
Je kunt meedoen als je een basis hebt in het begeleiden van mensen, door opleiding en/of (vrijwilligers)werk. Je hebt zelf een herstelverhaal en bent bereid om dat te delen met andere. Je hebt ook één of meerdere trainingen bij Sedna Herstelacademie gedaan waarbij het uitwisselen van ervaringen een grote rol speelt.

Voorafgaand aan de training hebben we even contact om te checken of de training bij je past.

Voorbereiding
Voorafgaand aan de training krijg je thuiswerkopdrachten. Ook krijg je de meeste theorie van tevoren thuis gestuurd om te lezen. Zo kunnen we praktisch en ervaringsgericht werken tijdens de bijeenkomsten.

Praktisch
Introductiebijeenkomst: donderdag 2 februari van 9,45 – 10.45 uur

Training:
5 bijeenkomsten van 2,5 uur op donderdag van 10.00 – 12.30 uur
Start op 23 februari (10.00 – 12.30 uur) en 25 mei 2023 (13.30 – 16.00 uur)

Trainers
Nynke van der Hoek en Marlous Langeland

Opgeven voor de introductieworkshop
Let op: in verband met beperkt plek is het belangrijk dat je je van tevoren opgeeft. Dat kan HIER of via de knop hiernaast (op mobiel naar beneden scrollen).

Date

02-02-2023
Expired!

Time

09:45 - 10:45

Meer info

Geef je hier op

Docent

Sedna Herstelacademie
Sedna Herstelacademie
Email
edanzherstelacademie@gmail.com
Website
Sedna Herstelacademie bij Edanz

Een herstelacademie biedt ruimte voor je eigen ontwikkeling, voor experiment en voor onderzoek naar jezelf. Er zijn geen pasklare antwoorden: je verkent zelf welke richting jij nu op wilt, wat belangrijk voor je is en wat je ondersteunt. De benadering is positief en gericht op het ontwikkelen van veerkracht en onderlinge ondersteuning.