Home Events (Archive) - Edanz Agenda ‘Het lied van je hart’ – workshop stemexpressie
Harm Jan Prins Stemexpressie

‘Het lied van je hart’ – workshop stemexpressie

Lied van je hart

In deze workshop maken we verbinding met ons hart, drukken we uit wat daarin leeft. In niet alleen de onze, maar in vele culturen over de hele wereld, wordt het hart in uitdrukkingen en zegswijzen verbonden met hoe we ons voelen en hoe we ons verhouden tot anderen.

Ons hart kan gebroken zijn, iemand kan een groot hart hebben, of juist een klein hartje. Je hart kan ergens sneller van gaan kloppen, de schrik kan ons om het hart slaan. En woorden, gebaren, maar ook klanken kunnen recht uit het hart komen.

Wat laat jouw hart horen wanneer je het een stem geeft?
Wat heeft jouw hart te vertellen?
Wat is haar verhaal?

Deze avond geven we ons hart de ruimte om zich te uiten, om van zich te laten horen. We maken eerst contact met ons fysieke hart, door er met aandacht de resonantie van onze stem te voelen. Wat ervaren we als we ons zo contact met ons hart maken? Voelen we hem misschien in onze keel kloppen, kunnen we hem warm of zacht voelen worden? Kunnen we voelen of er spanning zit of dat het juist rustig is? Of het open voelt of gesloten? We onderzoeken hoe onze fysieke waarneming verbonden zijn met de gevoelens die we hebben. Kunnen we doorvoelen waarom we zoveel fysieke, plastische uitdrukkingen hebben waarin ons hart een rol speelt? Welk verhaal heeft ons hart ons te vertellen, welk lied wil het laten klinken?

In stemexpressie gebruiken we de stem als instrument, voor zelfonderzoek en zelfexpressie. We klinken met onze stem, dat is vrijer dan zingen. Er is geen goed of fout en iedereen kan het.

Het is leuk om te doen, maar ook verdiepend voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie en opgave: https://harmjanprins.nl/lied-van-je-hart/

Datum

16-04-2024

Tijd

19:30 - 22:00

Docent

Harm Jan Prins
Harm Jan Prins
Website
https://harmjanprins.nl/overmij