Training Herstelacademie │ Herstelgericht begeleiden

Herstel gaat over het vinden van een nieuwe balans na ontwrichtende ervaringen. Een intense periode kan veel overhoop halen. Relaties, werk, het eigen zelfbeeld, een gevoel van zin en betekenis kunnen wegvallen. Soms is het ook nodig om in het reine te komen met dingen die niet meer gaan, zoals werk dat veel voor je betekende.

Bij herstelgerichte begeleiding ligt de focus op het opbouwen van een nieuwe toekomst en leren leven met kwetsbaarheid. Herstel is niet gericht op het behalen van doelen. Er is vrije ruimte: ruimte om de innerlijke vrijheid te ontwikkelen om je eigen proces vorm te geven. Het uitwisselen van ervaringen, jezelf leren dragen en gelijkwaardigheid zijn daar belangrijke factoren in.

In de training Herstelgericht Begeleiden leer je om deze vrije ruimte te faciliteren. Je leert je eigen levenservaring in te zetten en om zelfhulp te begeleiden. Je krijgt inzicht in het verschil tussen oplossingsgericht en krachtgericht werken en leert het proces ondersteunen waarin mensen zichzelf gaan dragen. In die laatste bijeenkomst maken we daarvoor een verbinding met herstel, nondualiteit en lichaamsgerichte methodes.

Voor wie?

Je kunt meedoen als je een basis hebt in het begeleiden van mensen, door opleiding en/of (vrijwilligers)werk. Je hebt zelf een herstelverhaal. Heb je belangstelling om mee te doen? Je kunt je hier direct opgeven!

Voorbereiding

Voorafgaand aan de training krijg je thuiswerkopdrachten. Ook krijg je de meeste theorie van tevoren thuis gestuurd om te lezen. Zo kunnen we praktisch en ervaringsgericht werken tijdens de bijeenkomsten.

Praktisch

3 bijeenkomsten van 3,5 uur:

vr 23 september

vr 7 oktober

vr 28 oktober

13.00 – 16.30 uur

max 8 deelnemers

Trainers: Sarah Lewis en Nynke van der Hoek

 

Datum

23-09-2022
Verlopen!

Tijd

13:00 - 16:30
Categorie
Nynke van der Hoek & Sarah Lewis

Docent

Nynke van der Hoek & Sarah Lewis
Email
edanzherstelacademie@gmail.com
Website
http://www.stichtingsedna.nl

Mede-organisator