Herstelacademie | Training Innerlijk Luisteren | Try-out

Voor een goed innerlijk kompas is aandacht voor subtiele innerlijke ervaringen nodig. Deze felt sense kun je leren opmerken en begrijpen, waardoor het maken van keuzes van binnenuit mogelijk wordt. In deze training maken we een begin met het leren van focussen en werken met de felt sense.

Focussen is een natuurlijk proces van innerlijk luisteren. Als eerste richt je je aandacht naar binnen. Je neemt de tijd om vanuit een vriendelijke houding aanwezig te zijn met subtiele lichamelijke gewaarwordingen. Vervolgens probeer je expressie te geven aan deze innerlijke ervaringen, ook al is het vaak moeilijk om het in woorden uit te drukken. De beschrijving of verbeelding van je ervaring check je bij je eigen lichaam: voelt dit kloppend? Als het juist goed, ontstaat vaak iets van opluchting, lichtheid of bevrijding. Als het niet klopt zoek je verder naar een beschrijving die beter klopt. Zo verdiep je je doorvoelde begrip van jezelf.

Door regelmatig af te stemmen op deze felt sense ontwikkel je een nieuwe relatie met jezelf. Je innerlijk kompas wordt sterker en je krijgt een tool om af te stemmen op je behoeften, wat je wilt en nodig hebt en wat goed zou zijn in lastige situaties.

Focussen kan behulpzaam zijn om:
• Meer contact te krijgen met je gevoel;
• Op je intuïtie te vertrouwen;
• Te voelen wat je nodig hebt, wat goed voor je is en wat je echt wilt;
• Beter voor jezelf te zorgen;
• Af te stemmen op andere mensen.

In de training gaan we vooral praktisch aan de slag. Je leert de stappen van focussen en leert hoe je het kunt inzetten in het dagelijks leven. Dit zonder langdurige meditaties te moeten doen of je helemaal af te zonderen om te kunnen voelen.

We werken met ervaringen die zich nu in je leven voordoen. Je kiest daarbij zelf wat je wilt onderzoeken. Werkvormen zijn korte en langere -meditatieve oefeningen, uitleg over focussen, uitwisseling van ervaringen en zachte lichaamsgerichte oefeningen. Af en toe werken we in tweetallen.

Voor wie?
De training is vooral geschikt voor wie nog geen of weinig ervaring heeft met focussen.

Deze training volgen, tegelijkertijd met een andere training bij Sedna Herstelacademie kan wat veel zijn als je gevoelig bent. Ondersteunende activiteiten zoals Community Events zijn dan meer aan te raden.

Wanneer?
Start: 5 x op donderdag van 13.30 – 15.00 uur

1 – 13 april
2 – 20 april
3 – 27 april
— 4 mei meivakantie —
4 – 11 mei
— 18 mei hemelvaart —-
5 – 25 mei

Trainer:
Nynke van der Hoek

MEEDOEN?
Je kunt je vanaf 30 januari HIER opgeven.
Ook kun je tijdens introductieweek meedoen met een proefworkshop. Daarvoor kun je je HIER opgeven.

Heb je nog geen kennismakingsgesprek gehad bij Sedna Herstelacademie dan kun je daarvoor HIER een afspraak maken.

Datum

13-04-2023

Tijd

08:00 - 18:00

Meer info

Geef je hier op
Sedna Herstelacademie

Docent

Sedna Herstelacademie
Email
edanzherstelacademie@gmail.com
Website
Sedna Herstelacademie bij Edanz

Een herstelacademie biedt ruimte voor je eigen ontwikkeling, voor experiment en voor onderzoek naar jezelf. Er zijn geen pasklare antwoorden: je verkent zelf welke richting jij nu op wilt, wat belangrijk voor je is en wat je ondersteunt. De benadering is positief en gericht op het ontwikkelen van veerkracht en onderlinge ondersteuning.

Geef je hier op