Herstelacademie | training fantASStisch

Ieder mens is uniek. Zo ook ieder mens met autisme. Het wordt niet voor niets een spectrum genoemd. Herken jij je in een aantal kenmerken van autisme, heb je de diagnose of heeft iemand in je omgeving ASS (autisme spectrum stoornis) en wil je het beter begrijpen? Dan is deze training misschien wel wat voor jou!

Aan de hand van een kwartetspel over autisme komen we in deze training 7 keer samen. Dit kwartetspel bevat 14 thema’s die elk een stukje van ASS belichten. Elke bijeenkomst spelen we het spel, praten we over 2 thema’s en delen we ervaringen, inzichten en tips voor allerlei situaties. Voorbeelden van thema’s zijn: prikkelgevoeligheid, speciale interesses, informatieverwerking, talenten en sociale communicatie.

Voor wie? Mensen met ASS en mensen met naasten die ASS hebben, die graag wat lotgenotencontact en inzicht in ASS willen.

Wanneer?

Start: 7x op maandagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

1 – 24 april
1 mei meivakantie –
2 – 8 mei
3 – 15 mei
4 – 22 mei
– 29 mei 2de pinksterdag –
5 – 5 juni
6 – 12 juni
7 – 19 juni

Over de gespreksleiders: Denise & Menorah

– Denise (32) heeft 4 jaar geleden de diagnose ASS gekregen, waardoor veel dingen eindelijk op hun plek vielen. In 2021 is ze begonnen aan de opleiding Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn, zodat ze zich professioneel kan inzetten voor mensen met ASS en kan strijden tegen stigma.

– Menorah heeft in haar professionele en privé netwerk te maken gehad met mensen met ASS. Zij kan zich goed verplaatsen in de naaste.

Opgave
Opgave kan via een mail naar:  edanzherstelacademie@gmail.com

Datum

05-06-2023

Tijd

14:00 - 16:00
Sedna Herstelacademie

Docent

Sedna Herstelacademie
Email
edanzherstelacademie@gmail.com
Website
Sedna Herstelacademie bij Edanz

Een herstelacademie biedt ruimte voor je eigen ontwikkeling, voor experiment en voor onderzoek naar jezelf. Er zijn geen pasklare antwoorden: je verkent zelf welke richting jij nu op wilt, wat belangrijk voor je is en wat je ondersteunt. De benadering is positief en gericht op het ontwikkelen van veerkracht en onderlinge ondersteuning.