Introductie training Het Innerlijk Huwelijk

EEN WEG UIT SYMBIOSE & AFHANKELIJKHEID NAAR AUTONOMIE & VERBINDING IN (LIEFDES)RELATIES

Het ‘Innerlijk  Huwelijk’,  Twee oerkrachten
Het ‘Innerlijk Huwelijk’ ontstaat door de optimale samenwerking van de twee oerkrachten: de scheppende, mannelijke levensenergie & ontvangende, vrouwelijke levensenergie die in de mens aanwezig zijn o.a. als het denken & voelen. Als het denken & voelen elkaar tegenwerken, ontstaat drama, emotie en strijd. Ondanks hun contrast is het diepste verlangen van het denken & voelen om één te zijn. Een grote kwaliteit van het denken is richting geven.

Ouders & Onvoorwaardelijke liefde, Kindbewustzijn
De verbinding tussen denken & voelen, is bij het pasgeboren kind volledig één. Het kind projecteert (onbewust) deze innerlijke onvoorwaardelijke liefde op de ouders. Als ouders deze onvoorwaardelijke liefde spiegelen naar het kind, leert het kind de eigen gevoelens en behoeften (h)erkennen. Het kind hecht zich op een veilige manier aan het autonome zelf en durft van daaruit de wereld te verkennen. Het kind kan het autonome zelf ontwikkelen of het ego laten groeien door zich aan te passen aan de buitenwereld.

Als ouders de onvoorwaardelijke liefde van het kind gebruiken om de eigen behoeften te vervullen, kan het kind zich gaan richten op goedkeuring van de ouders. Het kind hecht zich op een onveilige manier. Door deze onveilige hechting kan het kind vervreemd raken van de eigen gevoelens en behoeften en afhankelijke & symbiotische relaties aangaan. Anderzijds kan het kind zich zo op zichzelf teruggeworpen voelen dat het zelf de veiligheid van het onverwoestbare autonome zelf vindt.

Elk kind zal in meer of mindere mate zoeken naar (h)erkenning in de buitenwereld om te overleven. Als het kind gaat overleven, is (een deel van) het denken naar buiten gericht en raakt daarmee een stukje van de verbinding met het voelen kwijt. Dit doet pijn. Desondanks is de projectie van liefde en het zoeken naar (h)erkenning om te overleven een gezonde reactie van elk kind dat in een afhankelijke relatie leeft. Dit is het kindbewustzijn.

Hoe het kind ook gehecht is, het gaat erom dat het denken de aandacht kan verplaatsen van de buitenwereld naar de binnenwereld en zich kan verbinden met het voelen. In de puberteit ontwikkelt het denken zich en kan het kind gaan voelen welke innerlijke behoeften wel en niet zijn vervuld. De (onbewuste) pijn wordt zinvol als het denken door de pijn de weg leert kennen van buiten naar binnen en de liefdevolle verbinding met het voelen ontdekt.

Denken & Voelen, Volwassen Bewustzijn
Gevoelens laten het denken ervaren wat in het lichaam leeft. Gevoelens zijn daarom een zinvol kompas voor het denken om te bepalen of de gekozen levensrichting het lichaam plezier geeft of pijn. Tegelijkertijd voelt het voelen zich gewaardeerd als het denken haar gevoelens (h)erkend en haar autonome zelf in de binnenwereld vormgeeft in de buitenwereld. Uit dit innerlijke wederzijdse geven en ontvangen van zingeving & waardering, borrelt de onvoorwaardelijke liefde op van het innerlijk huwelijk die het lichaam vreugde, verbinding en vertrouwen geeft. De pijn van het overleven kan smelten. Het kindbewustzijn transformeert naar het volwassen bewustzijn. Een leven vanuit symbiose en afhankelijkheid verandert in autonomie & verbinding in (liefdes)relaties waarbij zelfbeschikking over liefde mogelijk is.

Deze kennismakingsles is een introductie op de dit najaar te starten

GROEPSTRAINING van 7 x 2 uur

De groepstraining is geen therapie maar reikt oefeningen aan zodat het denken kan onderscheiden wat het tegenkomt in de weg naar binnen, het innerlijk huwelijk. Het denken leert onderscheid maken tussen naar buiten & binnen gerichte aandacht, hoofd- & rompwaarnemingen, emoties & gevoelens, overtuigingen & denken via de ademhaling, zelfmassage, beelden, schrijfoefeningen en gevoel- en behoeftekaarten. Het lichaam ervaart zachtheid en inzichten als het denken het voelen bereikt. De lichaamsoefeningen zijn een soort hangmat waarin je steeds meer durft en kunt ontspannen.

 


Let op: Het is nodig om je van tevoren in te schrijven en een kaartje te kopen.
Kaartjes voor een workshop kosten €2,50 per deelnemer en voor een sessie € 7,50.
Kaartjes kopen voor het aanbod van ZA 10 SEPTEMBER van 11.00 – 14.00 uur kan via onderstaande knop.
Daar kun je kiezen welke lessen en/of proefsessies je wilt reserveren.
Verkoop start op ma 22 augustus

 

Graag tot ziens bij de Open Week!

 

 

Datum

10-09-2022
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:30
Donna Huizenga

Docent

Donna Huizenga
Email
kunst@home.nl