Cursus doorbreek Zelfstigma!

Mijn zelfstigma: Er was een tijd dat ik de wens had om mij zo hoog mogelijk op te leiden. Maar ik zette geen kleine stapjes, ik maakte juist een te grote sprong. Ik slaagde dan ook niet in mijn plan. Dit leidde bij mij dat ik mij minderwaardig voelde omdat ik niet voldeed aan een bepaald ideaal.

Omdat ik niet in kleine stapjes dacht had ik elke dag last van negatieve gedachtenpatronen. In 2014 kon ik dat pas afsluiten. Ik had er ruim 14 jaar mee gezeten.
Waar ik last van had? Dat weet ik pas sinds kort. Ik heb samen met Alexander een literatuuronderzoek gedaan naar het ontstaan van zelfstigma. Daar kwamen we er achter dat zelfstigma veel gemeen heeft met een negatief zelfbeeld, zelfvertrouwen, zelfcompassie en ook met onze kwaliteiten.

We besloten om hiervan een cursus te maken in 6 bijeenkomsten.
Tijdens de cursus worden er naast een stukje theorie ook ervaringen gedeeld en gaan wij op zelfonderzoek uit om het fenomeen ‘zelfstigma’ beter te begrijpen. Wij bieden jou handvatten aan om je eigen gedachtepatroon te doorbreken.

Doe jij ook mee? Geef je dan op via de gele knop in de zijbalk (op mobiel naar beneden scrollen).

 

De cursus wordt gegeven door Alexander en Joey voor de herstelacademie namens de werk- én lotgenotengroep Veur Mekander Stad.
Alexander en Joey hebben allebei een herstelproces doorgemaakt en geworsteld met zelfstigma. Alexander heeft de opleiding ervaringsdeskundige in de zorg gevolgd. Joey is de huidige voorzitter van Veur Mekander Stad.

6 x op vrijdag van 13.30 – 16.00 uur
7 oktober t/m 25 november – niet in de herfstvakantie

vr 7 oktober
vr 14 oktober
* * vr 21 oktober – herfstvakantie * *
vr 28 oktober
vr 4 november
vr 18 november
vr 25 november

 

Opgave kan hier of via de gele knop in de zijbalk (op mobiel naar beneden scrollen).

Datum

07-10-2022

Tijd

13:30 - 16:00
Categorie
Sedna Herstelacademie

Docent

Sedna Herstelacademie
Email
edanzherstelacademie@gmail.com
Website
Sedna Herstelacademie bij Edanz

Voor veel mensen is het lastig om een weg te vinden in de huidige drukke en veeleisende samenleving. Ontwrichtende ervaringen zoals psychische problemen, ziekte, grote veranderingen of een disbalans in je fundament kunnen hier nog een schepje bovenop doen. Ze kunnen ervoor zorgen dat we het contact met onze eigen krachtbronnen verliezen. Ben jij het contact met je eigen krachtbronnen kwijt? Of heb je dat contact misschien nooit goed opgebouwd? Vaak ontstaat dan behoefte aan herstel; een heroriëntatie op wat belangrijk is, in een positieve ontwikkeling komen en een nieuwe balans vinden. Een herstelacademie biedt ruimte voor je eigen ontwikkeling, voor experiment en voor onderzoek naar jezelf. Er zijn geen pasklare antwoorden: je verkent zelf welke richting jij nu op wilt, wat belangrijk voor je is en wat je ondersteunt. De benadering is positief en gericht op het ontwikkelen van veerkracht en onderlinge ondersteuning. We gebruiken diverse werkvormen, van ademhalingsoefeningen tot creatieve oefeningen, geleide meditaties tot werken met symboliek en verbeelding, uitwisseling tot bewegingsoefeningen uit tai-chi, yoga of Qigong.

Geef je hier op