Workshop Chakrazang | Community Event+ Herstel

Iedereen kan zingen! Dat is het uitgangspunt bij Puur Zang. Of je ‘mooi’ of ‘goed’ kan zingen is maar een etiket. En ook niet belangrijk in deze workshop. Het gaat puur om het zingen zelf.

Door het zingen van bepaalde klanken veroorzaak je een trilling in je lijf. Afhankelijk van de klank, raakt dit een ander energie- of knooppunt in je lichaam aan, ook wel je chakra’s genoemd. Je hele lichaam heeft chakra punten, van waaruit volgens de eeuwenoude leer zeven hoofdchakra’s te halen zijn.

Op basis van de zeven chakra’s biedt Puur Zang de workshop chakra zang aan. De workshop duurt een uur en raakt met zes klanken en heel simpele zanglijnen je chakra’s één voor één aan. De zesde klank raakt zowel je zesde als zevende chakra aan. Ook kent de les een improvisatiegedeelte voor het (her)ontdekken van jouw stem. Zo tril je met je eigen stem in een uur tijd je hele lijf tot ontspanning en meer in balans.

Omdat je in een groep deze oefeningen doet en tegelijk zingt, valt het reuze mee hoe spannend dit is. Je kunt uit volle borst gelijk meezingen, maar je kunt ook mee neuriën. Ook met een kleine trilling doen de klanken al veel voor je. Dus wees niet bang, en doe gewoon mee! De workshop eindigt met een liggende eindontspanning waarin docente Marike Broekema van Puur Zang voor de groep zingt. Heerlijk!

Kosten

€ 9,75 of met gereduceerd tarief € 7,80 (voor studenten, stadjerspashouders en minima)

Let op: Chakrazang valt vanaf 2023 onder de Community Events+ regeling. Dwz dat het iets duurder is dan de normale Community Events. Bij Community Events+ krijgt de docent ook een bedrag uitbetaald. Zo steun je deze docenten – dank voor je bijdrage!

Geef je hier op voor de workshop

 

Date

19-12-2023

Time

20:00 - 21:00

Meer info

Geef je hier op

Docent

Marike Broekema
Marike Broekema
Email
puurzang050@gmail.com

Puur Zang is een initiatief van Marike Broekema (1986). Marike zingt en maakt muziek sinds haar 11e en heeft zowel solo als in verschillende bands gespeeld. Ze weet daardoor hoe het voelt om te moeten presteren, en hoe er gauw een etiket op je prestatie geplakt wordt over de kwaliteit van je zang. Maar door juist te ontspannen in het zingen en los te laten of het ‘goed genoeg’ is, is Marike veel vrijer gaan zingen. Vandaar dat haar lijfspreuk is: ‘Zing vanuit je hart. Zing vanuit je ziel’. Want je stem kan je ontzettend veel vertellen. Voel maar eens bij jezelf. Als je iets spannend vindt, zul je dat waarschijnlijk ook in je keel voelen. Ook als je blij of verdrietig bent. En hoe opluchtend kan het zijn om dan te gaan zingen. Je stem is een prachtig instrument, los van of je het ‘mooi’ of ‘goed’ doet. Dus gun jezelf jouw stem, en zing eens mee met een workshop van Puur Zang!

Geef je hier op