Aan de slag met je werkgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen bij de herstelacademie die een eigen werkgroep wil starten.

De werkgroep is gericht op de praktijk. Hoe kies ik het onderwerp van mijn werkgroep? Wat inspireert mij? Hoe kan mijn werkgroep steunend of inspirerend voor anderen zijn? Welke werkvormen kies ik?

Verder gaan we onder andere bezig met het maken van een publiciteitstekst, korte pitch en een draaiboek. Er is ruimte om vragen te stellen en te delen en wij passen ook ons programma hier op aan. Bij het starten van een werkgroep hoort ook deelname aan intervisie. Het is handig als je papier en pen meeneemt om aantekeningen te maken!

Trainers: Marion en Tinus.

Voor wie?
Deze training is iets voor jou als je bij de herstelacademie een eigen werkgroep wilt starten

Praktische informatie
Wanneer: start 3 november, 3x op donderdag van 14.00 – 15.30 uur
Data:

1 – 3 november
2 – 10 november
3 – 17 november

Je kunt je hier direct opgeven om mee te doen!

 

Datum

03-11-2022

Tijd

14:00 - 15:30
Categorie
Sedna Herstelacademie

Docent

Sedna Herstelacademie
Email
edanzherstelacademie@gmail.com
Website
Sedna Herstelacademie bij Edanz

Voor veel mensen is het lastig om een weg te vinden in de huidige drukke en veeleisende samenleving. Ontwrichtende ervaringen zoals psychische problemen, ziekte, grote veranderingen of een disbalans in je fundament kunnen hier nog een schepje bovenop doen. Ze kunnen ervoor zorgen dat we het contact met onze eigen krachtbronnen verliezen. Ben jij het contact met je eigen krachtbronnen kwijt? Of heb je dat contact misschien nooit goed opgebouwd? Vaak ontstaat dan behoefte aan herstel; een heroriëntatie op wat belangrijk is, in een positieve ontwikkeling komen en een nieuwe balans vinden. Een herstelacademie biedt ruimte voor je eigen ontwikkeling, voor experiment en voor onderzoek naar jezelf. Er zijn geen pasklare antwoorden: je verkent zelf welke richting jij nu op wilt, wat belangrijk voor je is en wat je ondersteunt. De benadering is positief en gericht op het ontwikkelen van veerkracht en onderlinge ondersteuning. We gebruiken diverse werkvormen, van ademhalingsoefeningen tot creatieve oefeningen, geleide meditaties tot werken met symboliek en verbeelding, uitwisseling tot bewegingsoefeningen uit tai-chi, yoga of Qigong.