6 Helende Klanken | Community Events Herstel

De 6 helende klanken is een laagdrempelige en rustige fysiek-energetische oefening.

Qi gong geeft alerte ontspanning en een gecentreerd zijn in je midden(buik). Qi betekent energie, of levenskracht energie en gong betekent oefening.
Anders dan bij gymnastiek oefenen we hier om onze levensenergie te zuiveren en te laten stromen.

De Chinese gezondheidsleer en kosmologie kent 5 elementen, Yin Yang en de 5 elementen om precies te zijn. Deze 5 elementen komen terug in de seizoenen, de 5 smaken, de 5 zintuigen en veel meer, ze beïnvloeden elkaar op verschillende manieren.

De 6 helende klanken richt zich op de 5 yang organen die gekoppeld zijn aan 5 emoties. Geschiedenis en herinnering kunnen zich vastzetten in je lichaam, qi gong probeert vastzittende delen weer in beweging te krijgen. De klanken brengen een trilling teweeg in de organen en in het vlies dat rond de organen zit, hiermee herstelt het evenwicht in de organen en de emoties.
De 6e klank is de klank van de drievoudige verwarmer en dient om energie en warmte die opgewekt is te verdelen over het hele lichaam.

Wanneer

Elke woensdagmiddag in Studio 6  13.00 – 14.00 uur

Opgave kan hier

 

Date

15-11-2023
Expired!

Time

13:00 - 14:00

Meer info

Geef je hier op

Docent

Madeleine
Madeleine
Email
houtvantao@gmail.com

Mijn naam is Madeleine en ik hou van Tao. Ik verdiep mij inmiddels al meer dan dertig jaar in het taoïsme. Het taoïsme omvat; kunst & ambacht, filosofie, Astrologie, de I ching, krijgskunst en feng shui(=de energiestroom in leef -en werkomgeving). Het taoïsme omvat ook de Chinese gezondheidsleer, zoals; acupunctuur, shiatsu massage, gi gong (innerlijke alchemie), tai chi qi gong (of chi gong), voedingsleer, kruidengeneeskunst, ademtechnieken, kosmologie en slaapkamergeheimen. De Tao is vanuit heel veel invalshoeken te benaderen. Er is ook een religieuze tak van het taoïsme, daar houd ik me niet mee bezig. Wat mij aanspreekt in het taoïsme is het metafysische en universele of kosmologische karakter ervan. De filosofie, spiritualiteit, psychologie, kunst, gezondheid en slaapkamergeheimen hebben mijn interesse. Eén van de eigenschappen van de Tao, wat zoveel betekent als ‘de weg’, of het beeld van ‘een mens op een pad’, is dat verandering de enige constante is en dat maakt dat de Tao van alle tijden is, ze is overal aanwezig en overal op toe te passen. Zo pas ik het toe op mijn eigen leven en ervaring, om er spelend mee -en van te leren en om uit te komen bij mijn eigen authentieke zelf en misschien hiermee een voorbeeld te mogen en kunnen zijn voor anderen. Ik hoop stukjes en delen van waar het mijn leven verrijkt over te kunnen brengen op een ieder die van mij wil leren.