Home Events (Archive) - Edanz Agenda Meditatie Support Groep – Zijnsoriëntatie met Ine Timmerman

Meditatie Support Groep – Zijnsoriëntatie met Ine Timmerman

Deze groep biedt een veilige en laagdrempelige plek om meditatie te verkennen. Kom zoals je bent, iedereen is welkom.

– Op de woensdag in de oneven weken van 19-20u.
– Roulerende “gastdocent”. Ook jij bent welkom om een meditatie te begeleiden!
– In groepsverband verschillende soorten meditaties verkennen.
– Door de community, voor de community. Alle niveaus zijn welkom.
– Bijdrage van €5 per persoon die achteraf bij de bar wordt betaald.
– Voor en na de meditatie kan je in onze fijne woonkamer setting een hapje eten, je ervaringen delen, gezellig een kopje thee drinken. Er is hier een plek voor jou!
– Leer nieuwe mensen kennen met gedeelde interesses. Bouw samen iets op!

Interesse om ook eens een meditatie te begeleiden? Of wil je je aansluiten bij het meditatie team? Stuur een mailtje naar events@edanz.nl. Je hoeft geen ervaring te hebben! Oefenen mag bij ons. We creëren samen een veilige plek om te ontdekken.

Woensdag 11 september
Ine Timmerman
Zijnsoriëntatie

Deze avond doen we een ontspannende, tantrische zitmeditatie en meditatie in beweging. We maken contact met onze inherente goedheid, openheid en straling, geïnspireerd op de basisprincipes van Zijnsoriëntatie.

Of je nu nog nooit hebt gemediteerd, of juist ervaren bent en spiegeling wilt, of als je een keer echt wilt beginnen met regelmatig mediteren, of zelfs als je de hoop hebt opgegeven, op deze avond vind je hopelijk inspiratie en ondersteuning op jouw pad van zelfrealisatie. Je bent welkom om mee te doen en vragen te stellen.

Zijnsoriëntatie: 

Zijnsoriëntatie is een succesvol modern spiritueel pad, ontstaan uit Dzogchen (Tibetaans boeddhisme) en psychologie, ontwikkeld voor onze westerse denkgeest. Het uitgangspunt is dat iedereen in essentie al Verlicht is: totale goedheid, vrij, liefdevol en onbeschadigd. Als je alles als zodanig herkent, hebben verwarringen en neuroses geen vat meer op jou. Het goede nieuws is dat je geen maandenlange bergretraite nodig hebt; Verlichting is precies hier en nu te realiseren, gewoon zoals je bent. Maar dat werkelijk zien en belichamen, is de grote kunst.

 

Datum

11-09-2024

Tijd

19:00 - 20:00

Docent

Ine Timmerman
Ine Timmerman

Met een achtergrond als dramadocent, begon in 2015 mijn non-duale pad bij Zijnsoriëntatie leraar Michaël Steinau van Zijn & Worden (www.zijnenworden.nl). Meditatie is voor mij een eervolle manier om met mijn ware zelf in contact te komen, en te leren doorzien wat dat in de weg staat. Ik verwonder me er steeds weer over dat de onuitputtelijke bron van vreugde en zorgeloosheid van Zijn zich steeds verder ontvouwt, juist als ik mijn dagelijkse ervaringsgerichte geest aan zichzelf laat. Dat wens ik voor iedereen, dus ik geef graag door wat ik heb geleerd van Michaël, Hans Knibbe, Lama Lena, mijn medestudenten en andere leraren op mijn pad.