Slapen kun je leren! | SlaapTraining | Try Out

Een training om grip op jouw Nachtrust te krijgen.

Vaak wordt in slaap vallen gezien als het ‘loslaten van controle’, en dat is ook enigzinds waar! Maar na veertig jaar worstelen met slapeloosheid blijf ik ontdekken dat dat niet zo eenvoudig is en dat je je niet zo zeer moet richten op het loslaten van de controle, maar op het trainen en beïnvloeden van je geest. Want als de geest ontspannen raakt, dan gaat loslaten vanzelf. Eigenlijk dus het omgekeerde van loslaten; de controle en verantwoordelijkheid nemen over jezelf. Je kunt slapen leren door bewust je ademhaling en gemoedstoestand te managen.

Deze training is de eerste slaaptraining die ik geef, en is daarom voor een aantrekkelijke prijs beschikbaar. In ruil hiervoor wil ik je vragen om feedback, zodat ik het programma verder kan ontwikkelen en finetunen. In het aangeboden materiaal zitten elementen die volgens slaap-professionals belangrijk zijn, echter geef ik er mijn eigen kader en draai aan. Het werkt voor mij, maar werkt het ook voor jou?

Met een ontspannen lijf en geest val je in slaap…
Wanhoop, stress rondom het slapen?      Tja… Dan blijf je wakker…

Grip op Je Slapen
De aangeboden technieken zijn erop gericht om jouw emotionele staat te manipuleren, zodat jij kunt kiezen de ontspanning op te zoeken op het moment dat jij in slaap wil vallen, of als je vroegtijdig wakker wordt en verder wilt slapen. Door jezelf te observeren en je adem en gemoedstoestand te manipuleren, kun je leren je gemoedstoestand te veranderen. Een simpele aanpassing zoals 20 minuten op een andere, rustigere manier ademen voor het slapen gaan, kan de hormonale balans in je lichaam significant veranderen.
Dit is echter niet zo gemakkelijk; want juist als je in slaap wilt vallen, kan het super lastig zijn om je aandacht te houden bij oefeningen, zoals je aandacht op je ademhaling of je lichamelijke gewaarwordingen houden.

Ik heb goed nieuws, want je aandacht richten op ontspannen kun je trainen.

Een brede benadering van Slaaphygiëne
Heb je ook al 1001 dingen uitgeprobeerd rondom slaaphygiëne? Zoals geen beeldschermen in de avond, een warme douche, warme melk, 100 kruiden of geen koffie na het middaguur. In deze training gaan we naast de basisprincipes van slaaphygiëne dieper in op de minder besproken aspecten van slaaphygiëne. Deze aspecten zijn niet alleen gunstig voor je slaap, maar dragen in het algemeen bij aan een minder stressvol leven en als bonus aan een beter immuunsysteem.

Stressregulatie en het werken met de ademhaling zal door de training heen een belangrijke rode draad vormen.
Daarnaast biedt ik talloze tips en trucks om jouw hormonale staat en eventuele spanning in je lijf te beïnvloeden.

Of je nu sporadisch slaapproblemen hebt of al jaren kampt met slapeloosheid, deze training biedt je meer regie om ont-spanning in jouw leven op te zoeken, wanneer jij daar behoefte aan hebt. Voel je welkom om te komen verkennen wat ik jou te bieden heb.

Ik kijk uit naar een waardevolle dag met jullie!
– Wanda –

MEER INFORMATIE, VRAGEN of CONTACT
050.2340111 (ook what’s-app)
info@vanzelfsprekendleven.nl

PRAKTISCH & TIJDEN
Deze Training bestaat uit:
Workshop-dag zondag 6 okt 10:00-18:00 waarin technieken worden aangeboden, en ervaren.
* 2 weken met dagelijks 2 oefen-momenten; één ervan plenair, en één ervan met een buddy. (Dit is niet verplicht, maar ik raad wel aan om 2x per dag te oefenen).
Terugkom-middag zondag 13 okt 15:00-18:00 Terugkom-middag | Reflectie & integratie – Wat werkt voor jou, en hoe pas je het toe?
* Ik koppel je aan een slaap-buddy (iemand, die net als jij moeite heeft rondom slapen, en ongeveer even gecommitteerd is als jij om samen te reflecteren en te oefenen).
Over de workshopdag op zondag 6 oktober:
Op 6 oktober ben je om 9:30 welkom in de ruimte. Wees op tijd, we starten om 10.00.
Deze dag is exclusief lunch, neem je eigen lunch mee, of lunch op donatie bij EdanZ.
We werken in een kleine setting met maximaal 16 deelnemers.
De plenaire dagelijkse oefenmomenten vinden dagelijks plaats om 10.00-10:30. Daarnaast vragen we je om dagelijks in de loop van de middag alleen of met je buddy te oefenen. Gezamenlijk oefenen doen we dagelijks tussen 7 en 19 oktober, daarna kijken we verder voor een eventueel vervolg.

PRIJZEN & TICKETS
Voor de Try-out van training vraag ik een lage prijs: €35,- p.p. bij laag inkomen en €60,- bij normaal inkomen.
Je bepaalt zelf welk tarief kloppend voor jouw voelt.
(Training prijzen na deze try-out zullen tussen de €80,- (laag inkomen) en €200,- (normaal inkomen) liggen)

Datum

06-10-2024
Verlopen!

Tijd

10:00 - 18:00